logo      

| home | about | Books | Rights | more | contact | engels


foto

wat doen we

 

Books, Rights & More biedt ondersteuning aan iedereen die bezig is met het maken van teksten en boeken. Of dat nu een uitgeverij is die de begeleiding van een heel boekproject wil uitbesteden, advies over het uitgeefbeleid of over de rechtenverkoop van boeken wil, een bedrijf dat een jubileumboek wil maken, of een auteur die op zoek is naar een agent; Books, Rights & More is thuis op alle terreinen van het boekenvak en kan zowel hulp bieden op onderdelen als het complete projectmanagement op zich nemen. Daarnaast produceren we als packager eigen publicaties voor de internationale markt.

 

Een greep uit onze klanten en opdrachtgevers:
Wilhelmine van Aerssen Agenturen, Uitgeverij Ambo/Anthos, Janet Bolton, Eric Carle Studio, Uitgeverij Fontaine, Forte Uitgevers, Uitgeverij Good Cook, Jacqui Small Books, Uitgeverij KNNV, The Monacelli Press, Piet Oudolf, Uitgeverij TerraLannoo, Timber Press, Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum, Noel Kingsbury.

foto

foto

wie zijn we

 

Books, Rights & More werkt met een team van ervaren en gedreven professionals. Het bedrijf is opgezet door Hélène Lesger die al meer dan 25 jaar actief is in het boekenvak. Eerst als redacteur en initiator van de internationale rechtenafdeling bij Uitgeverij J.H. Gottmer/H.J.W.Becht, later als uitgever en tot slot als uitgeefdirecteur bij Uitgeverij Terra/Lannoo. Ze kent dus de volle breedte van het vak en heeft een groot internationaal netwerk. Hierdoor is Books, Rights & More internationaal gericht en kunnen wij ook helpen internationale ambities te realiseren.

 

Wat bij Books, Rights & More altijd voorop staat, hoe verschillend de opdrachten ook zijn, is de liefde voor goede, mooie en verkoopbare publicaties. We hebben een hekel aan half werk. Wat we doen, doen we gedegen en goed.


foto

wie is helene

 

Voor Hélène was al vroeg duidelijk wat ze wilde: mooie boeken maken. Na de Frederik Muller Academie, richting Boekhandel & Uitgeverij, begon ze haar carrière in 1987 bij Uitgeverij Gaade als assistent redactie en productie. Na bijna 2 jaar stapte ze over naar Uitgeverij J.H. Gottmer/H.J.W. Becht en ging daar werken als redacteur. Daarnaast zette ze er de afdeling buitenlandse rechten op die binnen korte tijd succesvol werd. Vervolgens werkte ze vele jaren als uitgever bij Gottmer en Terra/Lannoo. Bij Terra was ze, als uitgeefdirecteur, verantwoordelijk voor het volledige uitgeefbeleid.

 

In 2009 begon Hélène haar eigen bureau, Books, Rights & More. De ervaring als uitgever en uitgeefdirecteur, haar internationale netwerk en kennis van de markt zet ze nu in voor de klanten van Books, Rights & More. Daarnaast schrijft ze incidenteel haar eigen boeken en ontwikkelt ze als packager boeken voor de internationale markt.

foto

© Books, Rights & More

   

+31 (0)20 620 5813 | iinfo@hlbooks.nl

200px 200px 200px 200px 200px